wyłącznik drzwiowy do oświetlenia wnętrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kartman85
    Classic
    • 2006
    • 12

mam ten silnik pali od zawsze tyle samo na trasie 6,7 w miescie 9,5 -10 liitra na 100 i to tyle ma już przejechane 101 tys i ciagle tyle samo spala
  • jacek
    Classic
    • 2006
    • 6

Gdzie w Octavii 1 (98r) znajduje sie wyłącznik drzwiowy w drzwiach kierowcy i jak sie do niego dostać. Szukałem i nie potrafię go zlokalizować. Może ktoś może podać w jaki sposób się do niego dobrać. Potrzebuję sygnał otwartych drzwi do montażu alarmu. Może gdzieś w instalacji dostępny jest ten sygnał bez potrzeby dostania się bezpośrednio do wyłącznika?

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Czujnik jest w mechanizmie zamka.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

Jeśli do montażu alarmu, to po jasną cholerę dobierać się do czujnika. Lecisz po instalacji- wejście wiązki z drzwi do słupka. Moąna też szukać kabelków sterujących oświetleniem wnętrza, ale z tym czasami bywa problem- szczególnie jak centralka alarmu nie ma opóźnienia w uzbrojeniu - i głupieje w momencie gaśniącia żarówki. Z tego co pamiętam, to podłączałem alarm w fabiance- i tam wpinałem sie do włączników drzwiowych , i mimo tego musiałem je separowac od żarówki diodami, bo bydlę głupiało - przy ściemnianu żąrówki załączał wszystko co miał na pokładzie :szeroki_usmiech.

[ Dodano: Czw 05 Sty, 06 20:29 ]
        PS oczywiście kabelki od czujnika też sterują oświetleniem, ale chodziło mi o te, które idą już do lampki z "ściemniaczki"
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Na drzwiach w tej wiazce co idzie do modulu komfortu, stosunkowo najlatwiej sie do tego dostac.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• jacek
            Classic
            • 2006
            • 6

Dzięki, zaraz zabieram się za poszukiwania kabelków. Może mi się uda.

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

powodzenia. :diabelski_usmiech
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

Pracuję...